Väldigt påverkande – Den Barmhärtige reciterar Koran

I paradiset kommer de troende att få njuta genom alla deras olika kroppsdelar och sinnen. Bland dessa är hörseln; man kommer att få höra al-Hûr al-‘Ayn sjunga och en mäktigare njutning än detta är när man får höra Dawod, fred över honom, sjunga och mäktigare och ojämförbart är…de troende kommer att få höra den Barmhärtige recitera den ärade Koranen. Må Allah göra oss bland dessa troende, amin. Jag ber dig Allah med Dina vackraste namn och skönaste attribut under denna ärade månad ramadan medan jag fastar att Du låter mig och mina bröder och systrar i Islam att vara bland dessa som kommer att få höra Din recitation, amin! Ya raabb!!

Vill vi vara bland dessa? Hur kommer det sig att vi har blivit nöjda med detta tillfälliga liv och söker enbart efter den? Varför när  vi ombes att ge för Allahs skull så snålar vi? Varför när vi befalls med att hålla oss till sanningen oavsett vad som händer så blir vi rädda och skraja? Att få lyssna på Koranen reciteras av den Barmhärtige, är inte detta nog med belöning för att vi ska kunna sälja vår tid, hälsa, kraft, vilja och allt för Allahs skull? Kom ihåg mina syskon att de troende kommer att få tillfälle att tala till Allah i en privat konversation där de blir påminda om deras synder för att sedan få svaret att dem är förlåtna och Allah är nöjd med dem. Läs denna hadith:

När paradisets folk träder in i paradiset kommer en utropare att ropa: paradisets folk, ni har ett möte med Allâh och Han vill uppfylla Sitt löfte till er. De kommer att säga: Vad är det? Har Han inte tyngt ner våra vågskålar och lyst upp våra ansikten, låtit oss inträda i paradiset och räddat oss från helvetet? Han sade: Då lyfter Han bort slöjan från dem så att de kan se Honom, och vid Allâh, Allâh har inte gett dem något mer omtyckt och lyckligt för dem än synen av Honom”. (Sahih Muslim)

Allâh säger till paradisets folk: Jag har tillsatt Min tillfredställelse över er och kommer inte någonsin att bli vredgad över er.” (Sahih Muslim)

Låt oss ta chansen nu i Ramadan att återvända tillbaka till Allah i uppriktig djup ånger över våra fel och brister och börja praktisera Islam så som det behagar Allah.

I Videoklippet nedan får man höra Shâykh Fawzi al-Sa’ed beskriva detta på ett väldigt fint och vackert sätt medan han inte klarar av att hålla tillbaka tårarna och åhörarna utbrister i tårar med honom ”Allâhu Akbar”.

Annonser

Publicerat av

Anas Khalifa

Anas Khalifa, född -83 i Egypten och kom till Sverige -89. Huvudsysselsättning just nu är: författarskap och föreläsningar om islam.

3 reaktioner till “Väldigt påverkande – Den Barmhärtige reciterar Koran”

 1. asalamu alaykom.

  barakallaahu fiika för detta påverkande klipp bror. må Allah bevara dig och ära dig. Jag ber Allaah att han gör oss bland oss som träder in paradiset och i den högsta nivån som är janatul firdow aamin.
  Akhil karim det jag känner till är att Haditherna som talar om att Allaah kommer recitera koranen för de troende i paradiset är svaga. Det är ungeför 4 hadither som handlar om just detta och alla är svaga som shekh mohamed nasirudiin al albaain nämde i djaami3u saghiir.
  Om du känner till annat så meddela mig gärna barakallaahu fiika bror.

  asalamu alaykom

 2. jazakallaahu Khayran bror.
  Du har rätt, det kan hända att han följer vissa muhadithiin’s tas7ii7 för dessa hadither. Det skulle vara bra om han nämde autencitetförklaringen till dessa hadither ifrån den mohadith han tog ifrån, vi litar på shekhen må Allaah ära honom och göra oss bland de som tar nytta av hans kunskap. men tyvärr så finns det idag sjuka tullabul 3ilm som följer efter de lärda’s mistak, fel , och de har inget annat att göra än det, och om han skulle nämna källorna skulle de inte hitta nån väg att säga något om shekhen ( om det händer att de säger något om honom ) Må Allaah skydda oss från sånt.
  Barakallahu fiika igen bror för detta vackra. Må Allaah samla oss i paradiset. Amiin

  asalamu alaykom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s