Exklusivt: MP3-lektioner på svenska – old school 1

Efter en hel del mail och nästintill tjat av vissa av mina kära syskon så ska jag ladda upp de gamla föreläsningarna här på bloggen. Detta är ganska exklusivt, eftersom man kan bara hitta dem här på bloggen. Ta hänsyn till att ljudet inte alltid är så bra, men det ger bara en äkta ”old school” känsla :). Så ska du ha lektionerna i din mp3-spelare eller telefon så var beredd på att sänka grovt ibland när du ska byta till en ny lektion. Hoppas dem kommer till nytta in sha’ Allah:

* En föreläsning från 2005 som gavs i Göteborg – De sju under Allahs skugga 1 – (del 2 finns på band och tyvärr inte som datafil än)

De sju under Allahs skugga 1

* En föreläsning som gavs i Göteborg 2006 om följeslagaren – ‘Abdullah Ibn al-Zubayr – må Allah vara nöjd med dem båda. Högerklicka på rubriken nedan och spara som:

Abdullah Ibn al-Zubayr

* Föreläsning från 2004 om jag inte minns fel under rubriken – Till paradiset utan räkenskap -. Den gavs också i Göteborg. Högerklicka på rubriken nedan och spara som:

Till paradiset utan räkenskap

* Föreläsningen nedan är under rubriken – Paradiset mellan dina händer syster – och den gavs i Göteborg 2006. Högerklicka på rubriken nedan och spara som:

Paradiset mellan dina händer syster

* Detta var en serie inspelad 2005 i Göteborg som hade rubriken – Den islamiska akuten – där jag ville att alla muslimer skulle få den grundläggande nödvändiga kunskapen om Islam. Tyvärr spelades bara 4 lektioner in. Här är dem: Högerklicka och på rubrikerna nedan och spara som:

Den islamiska akuten 1

Den islamiska akuten 2

Den islamiska akuten 3

Den islamiska akuten 4

* En föreläsning om att ångra sig och återvända tillbaka till Allah, med rubriken – Är det inte dags? -. Spelades in i Göteborg 2006. Högerklicka på rubriken och spara som:

Är det inte dags?

* Rubriken säger det mesta: – Dags att ångra sig! -. Högerklicka nedan på rubriken och spara som:

Dags att ångra sig!

* Denna föreläsning gavs i Paltalk rummet – ALLaHs q_I_II PaRaDiS – och jag gick igenom en förklaring av islam till vissa ickemuslimer som var i rummet. Min älskade bror Hussein Hamad namngav denna lektion med – En kort orientering i islams vackra palats -, ma sha Allah bara Hussein kan komma på sådana fina namn :). Högerklicka för att ladda ner:

En kort orientering i islams vackra palats

* Denna lektion blev ganska känd p.g.a ”spotta på judarna” delen som kom med i media finns i denna lektion, nu slipper alla gulliga islamhatande rassar som besöker min blogg leta länge. Rubriken för lektionen är  – En miljard muslimer -. Lektionen gavs under en temadag i Angereds blåa stället 2005 tror jag. Ladda ner nedan:

En miljard muslimer

* En föreläsning som gavs i Göteborg under rubriken – Halal eller haram – där jag pratar om hur man vet vad som är halal eller haram och mycket annat. Ladda ner:

Halal eller haram

Jag avrunder med dessa och fortsätter lägga upp i ett annat inlägg, för att det är verkligen en hel del lektioner som finns tillgängliga. Håll utkik i bloggen! Ni får gärna sprida vidare lektionerna men referera tillbaka hit för att ibland finns det frågor och då är det bra att ha källan att vända sig till.

Annonser

Publicerat av

Anas Khalifa

Anas Khalifa, född -83 i Egypten och kom till Sverige -89. Huvudsysselsättning just nu är: författarskap och föreläsningar om islam.

2 reaktioner till “Exklusivt: MP3-lektioner på svenska – old school 1”

  1. Asalama caleykum kära broder. Jag har några frågor jag gärna skulle vilja få svar på inshallah.
    1. När man bryter fastan, MÅSTE man börja med dadlar och vatten eller är det bara sunnah?
    2.När man bryter fastan kan man äta sig mätt, och sen be maghrib eller ska man fortfarande vara ”halvhungrig” när man ber. Vet att mina föräldrar brukar säga till mig när jag precis börjat äta att skynda mig och be och komma tillbaka till maten, men jag brukar helst vilja äta mig mätt och sen be. ( Brukar inte vara så långt efter, 10 minuter efter det att man får äta ungefär)
    Hoppas du kan svara inshallah 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s